Black friday og dyrlege besøk!

Black friday og dyrlege besøk

Hei og god fredagskveld alle i sammen!

I dag er det black friday! Er det noen av dere som har gjort noen gode kupp i dag?

Personlig så blir jeg bare stressa av hele greia. For det første så er det kaos og finne parkeringsplass da alle skal ut å gjøre sine kupp fra klokken er 7(!!) om morgenen! Mamma skulle handle på kvadrat (rimelig stort kjøpesenter) kun for å gå på coop obs for å handle litt etter å ha kjørt pappa på flyplassen kl 6 i dag, og hun fikk så vidt parkering når di åpnet klokken 7. Dette blir jo bare mer å mer crazy for hvert år som går. Jeg føler meg så kvelt når det er så mye folk, å lufta er så tung at du føler du blir smitta med forkjølelse og spysyken på samme tid 🤢men i dag måtte jeg faktisk ut en tur. Men gikk på et mindre kjøpesenter for å få tak i noen julete telysholder og 6 timers telys, samt handle for helgen. Det var heldigvis ikke så vanvittig hektisk å lange køer i kassen noe jeg er veldig takknemlig for 🙏

Tidligere på dagen tok vi kompis til dyrlegen. Han har haltet av og på i noen uker nå og vi ser det ikke blir noe bedre så derfor var det på tide å få han inn på en sjekk. Vi kom ut med smertestillende og han har mest sansynelig fått en slitasje skade i kneet. Nå skal det sies at kompis er jo vår 11 år gamle familiehund så det kom jo ikke som ei bombe at det kunne være noe slik. Men vi fikk beskjed om at han fint kan leve med dette så lenge han har det bra. Så fra nå av skal han få smertestillende hver dag i 3 uker, før vi prøver å ta det bort noen dager for å se hva som skjer. Halter han da fremdeles så skal han bare gå på disse tablettene❤️jeg er så glad det ikke var noe mer alvorlig. Jeg har vært så bekymret for godgutten. Han fikk ei smertestillende sprøyte i dag før vi skal begynne på tabletter i morgen å det virker som han har god effekt av dette!

Så var jeg med mamma slik at hun kunne kjøpe en ny god kvalitet sele til kompis som gir han god bevegelighet.

Nå er det bare avslapping resten av kvelden med norske talenter å litt julepynting. Prøver å dele opp pyntingen litt siden jeg har mye å gjøre i helgen. Så for å ikke bli dårlig så tar jeg det veldig rolig. Det viktigste er å bli ferdig til helgen er slutt. Må få klippa hundene mine litt for nå er di blitt så lange i barten 🙈

Jeg håper dere alle får en fin fredagskveld! Kos deg masse hva en du skal gjøre! Endelig er det helg å tid for litt avslapping mellom takene!

Stor klem!❤️

Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with f2 preset

En sensitiv utgave av uka som gikk!

Uka som gikk!

Hei alle i sammen. Her er en litt forsinka oppsummering av uka som var.

 • Ukas mareritt: at den siste uken har vært veldig dritt. Jeg har rett å slett ikke hatt det bra å har fått noen heftige meldinger jeg kunne vært foruten. Det er nokk veldig mange som ikke fårstår helt den situasjonen jeg er i, å di tingene jeg har gått igjennom oppigjennom årene. Å synes det er fælt at noen kan dømme meg uten å kjenne meg. I dag fikk jeg noen ugreie meldinger og spesielt en melding som har ødelagt dagen min i dag veldig mye desverre..
 • Ukas nedtur: ukas nedtur er at jeg har slitt mye psykisk. Jeg har brent meg skikkelig ut, og for dere som kanskje ikke kjenner meg så godt, så et julen en tung tid for meg. Har hatt mye syke familiemedlemmer og død rundt juletiden som er veldig vanskelig å bearbeide. Jeg jobber så klart det jeg kan for å komme meg igjennom dette å bearbeide det på best mulig måte 🙂
 • Ukas høydepunkt: er at jeg har fått god hjelp av helsepersonell til å takle di tøffe dagene, samtidig som at jeg har en så fin familie å gode venner rundt meg som alltid er der når jeg trenger di.
 • Ukas tanke: jeg har hatt mye denne uken. Å det å bli hetsa uten grunn til det fordi noen kanskje ikke helt fårstår min situasjon og som tror jeg bruker sykdom som unnskyldning for å ikke være tilstede for en person jeg ikke engang kjenner. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta dette opp, men velger å gjøre det alikevell fordi det har gitt meg vonde tanker og en følelse av verdiløshet. Jeg ønsker å kunne være der for alle som trenger meg, men når jeg selv har det vanskelig så trenger jeg gjensidig respekt på at jeg må få ta vare på meg selv av og til. Det har vell vert det jeg ville kalt en helvetesuke for å si det mildt. Ikke bare på grunn av dette. Men jeg har så mye å gjøre som jeg ikke får gjort fordi andre rakker ned på meg og ikke forstår at jeg har nokk med meg selv. Jeg ønsker å kunne være en venn, å være tilstede til en hver tid, men er som di sier, en kan ikke være heldt om dagen og heilt om natten. Det blir for mye. Jeg sover så elendig å våkner flere ganger PR natt i full panikk fordi jeg har sinsyke mareritt! Jeg blir så redd så kroppen slapper ikke av på dagen eller natten. Så hode går på høygir 24/7 å det er utrolig slitsomt. Jeg håper det snart blir bedre.
 • Ukas poddkast: ukas podcast må være pappa podden 😍jeg hører jo på flere podcaster hver uke, men ønsker å dra Andreas og Dennis frem! Di er bare dritkule begge to ! Vært å kjekke ut deres pod. Jeg finner den på Spotify :kr
 • Ukas cravings: det er nødt til å være åhh, jeg husker ikke navnet. Passinomon tror jeg di heter. En oransj frukt som pleier å komme i butikkene før jul. Smaker som melon å er så søte å gode!
 • Ukas irritasjon : At jeg føler jeg aldri er god nåkk.. jeg har så mye å gjøre å blir så sint på meg selv når jeg ikke klarer å utføre alt jeg skal gjøre fordi kroppen bare streiker fullstendig. Så sliter jeg også mye med ensomhet. Noe jeg vil ta opp i et eget innlegg. Jeg iriterer meg også veldig over at jeg ikke får laget så godt blogg matsalen som jeg har lyst å få til. Det skal bli bedre for nå blir det kurs! Noe jeg ser utrolig frem til!
 • Ukas favorittplagg: pysjamas er desidert det beste jeg liker å gå med. Men elsker også mine nye strikkegensere å strømpebukse! Veldig digg å gå med 😍
 • Ukas glede er at første del av kurset jeg skal på er betalt å nå er det sikkert at jeg skal bli med på dette! Året 2020 blir et spennende år! ❤️
 • Ukas program/YouTube video:  siste episode av shane og jeffree star sin serie uten tvil!! Jeg har også helt dilla på ulike julefilmer 🙌er så redd for å se opp alle filmene før jeg i det hele tatt nærmer meg jul 😂😂
 • Ukas gjøremål for kommende uke: motivere meg selv til å ta tak i ting. Pynte til jul, handle inn ulike saker som jeg trenger. Klippe hundene og jobbe med bloggen 🙂 er så stressa nå som jeg ikke er i form at jeg ikke skal få gjort alt som må gjøres før uka er slutt.
 • Fineste bilde: det er faktisk et sitat bilde som jeg har funnet på en insperasjons side 🙂 skal legge ved noen!:)

Håper dere alle får en fin tirsdagskveld! Jeg håper at akuratt du har det bra! Ta hensyn til hverandre å alltid tenk over hva man sier til andre. For noen ganger kan det faktisk såre folk veldig !

Klem!❤️

søndagstanker, mål og fremtid !

Hei alle sammen og håper du har en fin søndag 🙂 bare en uke igjen til første desember 😨det er helt sykt! Hvor blir tiden av! Jeg har allerede kommet godt i gang med julestemningen. Jeg ser allerede at mange har plantet til jul 😱jeg tenker å pynte i løpet av neste uke slik at alt er fremme til første desember.

Fikk sikkelig julestemning i går når jeg lå å så på mine yndlings julefilmer og drakk julebrus og spiste pepperkaker! Desember har di siste årene vært en veldig tung tid på året for meg. Mye elendigheter har skjedd rundt juletider for noen år tilbake. Men prøver sakte men sikkert å finne frem julegleden igjen slik at jeg får en fin førjulstid! Men må si så langt så har jeg virkelig kommet inn i førjulstiden å gleder meg til desember. Jeg bare håper denne følelsen varer ut hele desember:)

Hører masse på julemusikk å rett og slett bare prøver å ta ting i rolig tempo. Derimot så har jeg faktisk ikke kjøpt en eneste julegave enda. 😨det stresser meg mye mer! Jeg har en liten plan på hva jeg skal kjøpe, men når hele økonomien endret seg drastisk må jeg tenke litt annerledes! Men jeg har en plan å håper den går i boks. Jeg satser på å få noen fine julegaver med meg hjem fra Polen. Er mye billigere der, å når jeg var der i november i fjor så hadde di så utrolig mye fint og billig! Ja, jeg vet jeg snakker mye om denne turen men jeg gleder meg så utrolig mye til å reise!

Er ikke ofte jeg får tatt meg en tur bort så dette skal bli så godt! Å jeg har hørt at julemarkedet i desember i gamlebyen er bare helt magisk å må bare oppleves! Skal ta enormt masse bilder å gleder meg i hel til å få se det i virkeligheten. Krakow i seg selv er jo bare så nydelig ❤️jeg har nemlig tenkt å reise med nesten tom koffert på vei ned for å ha plass til mest mulig på vei hjem. Skal legge ut min pakkeliste når det nærmer seg. Men det skal sies at når jeg pakker så lite så må jeg kjøpe meg klær å slik når jeg er der nede. Men pakker så lite så mulig for å få med meg mest mulig hjem igjen til Norge. Nå som jeg skal på kurs og forhåpentligvis kan få en inntekt så håper jeg å lage dette til en tradisjon, at jeg og mamma reiser på juleshopping til krakow i desember hvert år. Kanskje vi tester andre storbyer med tiden også. Men en ting jeg ønsker å prioritere om jeg får meg en inntekt er å kunne reise bort mer. Di siste 10 årene har jeg vært utrolig lite borte å jeg som sitter mye aleine ser sånn frem til å kanskje kunne få reise mer med årene som kommer. Man må bare aldri gi opp drømmene en har. «Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lenger tid «har jeg hørt. Å jeg er ei sta jente som ikke kommer til å gi meg. Nå har det vært nokk dritt di siste årene som har kapret hele live mitt så nå vil jeg prøve å finne over meg selv igjen. Smertene vil jo alltid være en del av meg som jeg mest sannsynlig  må ta hensyn til i mange år til, kanskje hele livet om legene ikke finner en god løsning å hjelpe meg på. Det positive er at vi har hus i Spania som jeg kan reise til så å si når jeg vil å varmen gjør meg nesten helt smertefri. Å jeg trenger å føle meg bedre innimellom for å holde hode over vannet. Så det å ta et par turer der i året uansett om ikke mer vil gjør at jeg får en pause fra smertene slik at jeg kan konsentrere meg om å kose meg i stede for å være sengeliggende🙏jeg håper bare etterhvert å finne noen å reise med innimellom da det blir kjedelig i lengden å bare reise helt aleine. Men er det det som skal til for at jeg skal få en pause så reiser jeg selvfølgelig aleine.

Jeg håper 2020 skal bli et godt år å for første gang på mange år så har jeg planer å mål for neste år. Å det er noe jeg ser veldig frem til. Målene skal jeg dele med dere når det nærmer seg nyttår! Er det andre en meg som allerede har noen nyttårsforsett ?

Jeg tenkte snart å ha en spørsmålsrunde på bloggen slik at dere kan få bli bedre kjent med meg 🙂

Du kan stille spørsmål på disse sidene:

Snapchat: ninagauthun

Instagram:ninagauthun

Facebook:Nina Gauthun

Eller skrive spørsmål her i kommentarfeltet,  ingen spørsmål er dumme så bare still så mange spørsmål du måtte ønske.

Det var litt søndags tanker fra min side! Håper du har en fin søndag videre ❤️

Stor klem ❤️

Jeg må være ærlig!

Hei alle i sammen! Håper dere har en fin lørdagskveld der ute.

Jeg må være ærlige med dere. Som sagt vet dere at jeg har hatt en litt tøff å vanskelig periode i det siste å sitter å kjenner på mange følelser på en gang. Blant  annet økonomi, ensomhet og ellers mye stress med lite søvn. Jeg har det rett og slett ikke så bra men prøver å gjøre det beste ut av ting. Jeg har fattet at jeg er nødt til å finne meg en jobb for å kunne ha nokk penger til å leve selv om jeg er uføretrygdet pga skader og psyke. Jeg er ikke egnet til å kunne gå ut i en normal jobb med di plagene jeg har. Derfor er dette kurset jeg skal ta så viktig for meg som kanskje kan kan gi meg en fremtid med møte av andre mennesker samt en jobb jeg både kan trives i men også kanskje mestre selv med di utfordringene jeg har. Hode mitt tenker som det knaker for hvordan jeg skal løse ting, å jeg er fæl med å tenke på hva alle andre tenker om meg.

Jeg har bare så lyst å mestre noe i livet nå i stede for bare å mislykkes. Jeg er klar til å gjøre en stor innsats for å få dette til. Jeg vil ha et større nettverk rundt meg slik at jeg ikke trenger å være ensom, å jeg vil lære mye på veien på dette kurset.

Jeg tror kanskje ting kan bli bra nå selv om jeg alltid har en liten følelse av at det ikke kommer til å skje. Å det er min måte å forsvare meg selv på etter alt jeg har vært igjennom så liker jeg å nesten være negativ til det motsatte er bevist. Men at jeg er klar for å ta grep det er jeg. Jeg håper bare at det kommer masse godt utav dette kurset slik at jeg kan få lære masse innen sosiale medier å jeg gleder meg veldig til å sette i gang 🙂

Jeg prøver å holde meg oppe nå selv om ting er veldig vanskelig å tøft. Jeg har jo mye kjekt i vente men alle bekymringer tar over all gleden å jeg blir rett å slett redd for å tenke. Det går ikke en dag uten at jeg blir påminnet på en måte at ting ikke er bra nå. Har en følelse av at jeg ikke fortjener å ha det bra, selv om jeg vet at det ikke stemmer. Jeg må lære å snu på tankegangen å la det stikke en liten «faen» i meg å bare stå på å vise folk rundt meg at dette skal jeg fikse.

Bloggen gir meg også så utrolig mye glede å bare det å kunne dele hverdagen min med andre både på godt å vondt synes jeg er fint. For ofte kan bloggere liv virke som en dans på roser fordi den «mørke « siden blir lite snakket om. Jeg ønsker å dele alt å være ærlig hele veien. Snakke om dagsformen slik den er dag for dag å hva som skjer i live mitt.

Jeg håper værtfall dere har det bra å nyter helgen til det fulle 🙂 det er så mye fine mennesker der ute som kanskje sitter med noe av det samme som meg eller generelt bare sliter! En ekstra god klem til dere ❤️for absolutt alle fortjener å ha det bra!❤️ Legger ved et bilde av meg blottet for sminke for å vise at man ikke alltid trenger å være perfekt på bilder. 

Ha en fin kveld videre!

Stor klem ❤️

Sykdom som ødelegger et vennskap!

Hei å god kveld alle i sammen! I dag har jeg tenkt å ta opp et tema jeg synes er veldig vanskelig å snakke om. For når en sliter enten fysisk eller psykisk eller begge deler kan man oppleve å miste mange av di gode vennene du har hatt oppigjennom årene.

Tilbake til året 2010 var jeg en livsglad hestejente som selvfølgelig slet, men hadde utrolig masse venner både i hestemiljøet, skole +++ jeg hadde hendene fulle hele dagene å trengte aldri å gå en dag uten å være i sammen med noen. Jeg har hatt venner som har stått meg nærere en andre og også venner jeg aldri trodde noen gang ville svikte meg. Men at sykdom skulle være nåkk til at vennskapet skulle briste hadde jeg ikke trodd. Jeg har slitt med angst å depresjon i mange år. Å etterhvert utviklet jeg krampeanfall fordi jeg hadde nærver som lå i klem (skal lage et eget innlegg til dette) men jeg fikk mange stygge fall fra hest som i dag har gitt meg sterke fysiske smerter.

Jeg har et enormt tomrom. Tomrom etter venner jeg ikke lenger har som jeg savner så enormt mye. Som jeg aldri i mitt liv trodde at sykdom kunne være grunnen til at vi aldri mer skulle ses. Spesielt når dette er en ting jeg selv ikke kan for. En etter en mistet jeg alle venner fra både skole og hestemiljøet og sitter i dag vanvittig mye aleine. Jeg har noen få gode venner, men di har jo selvfølgelig et liv som er hektisk di også. Men å gå fra kansje 30 venner ned til 4 har vært utrolig tøff, å spesielt når en sitter aleine i en leilighet 90% av tiden. Eneste selskapet jeg har er hundene mine. Takke være dem for at jeg faktisk er her den dag i dag. Jeg får ofte sammenbrudd fordi jeg ikke har fårstått hva jeg har gjort galt å hvorfor ingen vil ha kontakt eller aldri mer tar kontakt. Jeg får en følelse av at jeg har gjort noe gale selv om at jeg inderst inne vet at dette ikke stemmer. Fortjener jeg ikke å ha venner? Å det er vanskelig å bygge nye relasjoner når en er uføretrygdet å ikke har et nettverk rundt seg. Jeg savner så det gamle hestelivet. Det så å si bekymringsfrie livet der jeg bare kosa meg blant masse kjekke folk. Hadde noe å gå til hver dag, og alltid noen å snakke med.

Desverre viser det seg ofte spesielt om en sliter psykisk. At venner du trodde virkelig var ekte plutselig bare tørker bort fordi di ikke vet hva di skal gjøre. Noen kommer å noen går, å slik er det alltid. Men noen kom som jeg aldri i mitt liv trodde ville gå og som jeg alltid trodde vi skulle være der for hverandre..

Dette er et tema jeg synes er utrolig vanskelig å snakke om. Det føles ikke godt å ikke bli sett og være så mye aleine som jeg er i dag. Nå har jeg bloggen å det har hjelpt veldig på å kunne sette ord på ting. Å forhåpentligvis etterhvert få bygge nye relasjoner om jeg får tatt kurs. Jeg er ikke farlig selv om jeg sliter, å jeg tror det å slite er veldig tabubelagt. Jeg tror at mange mister venner fordi at di er redde for å si noe feil eller ikke vet hvordan di skal oppføre seg. Men selv om jeg sluttet på skolen eller sluttet med hest, hvorfor skal det være årsaken til at jeg ikke sitter igjen med noen av disse vennene i dag?

Det er et frustrerende tema som har gitt meg mange depresjoner å vanskelige stunder. For jeg er jo det samme menneske selv om jeg har utfordringer.

Jeg vet at jeg ikke er aleine med å ha det slik å derfor synes jeg det er viktig tema å ta opp. Det er både tungt å vanskelig men også viktig for meg å fortelle å skrive ned. Jeg er et menneske som er mye ensom å har gått fra å ha et hektisk liv til å omtrent ikke klare noe. Å i di tøffe tidene er det ekstra vanskelig når di gode vennene du en gang trodde alltid ville være der som bare aldri mer kom tilbake.

Håper dere alle får en fin torsdagskveld å ta vare på hverandre❤️en vett aldri når ting plutselig vil endre seg🙏

Er det noen snille som ønsker å hjelpe meg ?

REKLAME.

Hei alke i sammen!

Di siste dagene har vært travle og har gått så sinsykt raskt. Jeg har rett og slett ikke fått tid til å blogge. Å det bleklsger jeg på det sterkeste. Når en skiter med di problemene jeg gjør og da plutselig mye skjer så er jeg så utslitt å vond etterpå at jeg har måtte prioritere å ta det rolig. Å nå som kurset er rett rundt hjørne så prøver jeg å samle så mye energi jeg klarer til dette.

I går var det bare 3 uker til jeg og mamma reiser til krakow. Å di neste 3 ukene antar jeg går like raskt som di siste ukene har gjort nå. Jeg fårstår ikke hvor tiden å dagene har blitt av.

I går gikk dagen i å ha besøk av gode venner samtidig som at jeg endelig nå får solgt bort litt ting jeg ikke har bruk for da jeg har så utrolig mye av alt. Å siden jeg sparer til både kurs og tur så håper jeg nå at jeg har både sikkret meg litt lommepenger til tur og får betalt første del av kurset over helgen. Jeg har jo spleis enda å jeg håper at dere snille gode folk som har noen ekstra kroner kan hjelpe meg med å fortsette å betale kurset som jeg fårhåpentligvis nå skal på. Jeg har klart å spare opp til å betale del 1 med å selge ting ++ å håper dere snille folk kan hjelpe meg med å betale del 2 i desember. Spleisen går ut 8 desember. Å det skal sies at jeg aldri hadde satt opp å betalt en Polen tur hadde jeg visst hvordan min økonomiske situasjon skulle snus trastisk på hode.. da hadde jeg selvfølgelig prioritert anderledes. Men turen ble betalt i september så derfor velger jeg å prøve å Få dratt alikevell siden turen allerede er betale. Men er så takknemlig for så taknemmlig for alle som støtter med noen kroner for at jeg skal få oppnå min drøm! Spleisen ligger på min Facebook side med navn Nina Gauthun og kan der finne linken til spleisen min. Den varer helt til 8 desember å frem til da kan du bidra med noen kroner om du ønsker å hjelpe meg❤️Di som kjenner meg vet at jeg aldri hadde tigget penger eller bedt om penger hadde det ikke vært for at jeg sitter i en krise situasjon samtidig som at jeg har fått tilbud om et kurs som virkelig kan endre mye i livet mitt ❤️du kan også sikkert gå inn på spleis sine sider å søke opp «hjelp til å få ta  influencer kurs! « dere er virkelig noen engler viss dere kan bidra litt 🙏men husk at dette ikke er noe tvang å er helt frivillig om dere ønsker å bidra enten med 20kr eller 50 eller så høyt dere har mulighet eller ønsker å hjelpe meg! Jeg er ekstremt taknemmlig for absulutt alle bidrag. Jeg kjenner jeg langsjems når jeg skriver dette og tar det opp flere ganger, men dette betyr så uendelig mye for meg etter så mye motgang og uflaks i livet.

Jeg håper dere ellers får en veldig fin onsdagskveld. Nå skal jeg spise litt før jeg går i gang å leker litt med sminke 🙂

Klem!

Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset

Juletradisjoner!

Hei alle i sammen! Håper dere har hatt en fin søndag så langt. Jeg har ikke vært i form i dag. Tror jeg dro den litt langt i går å rett og slett pressa meg litt for mye. Men fikk værtfall gjort mye av det jeg skulle. Værre med planene jeg hadde lagt for denne dagen da jeg sliter med å vite hvor grensen går til at jeg overbelaster meg slik at dagen etter ikke blir god.

Det er kansje i underkant litt tidlig å ta opp dette temaet, men vil snakke litt om små juletradisjoner som jeg bruker hvert år.

*Jeg begynner alltid veldig tidlig (midten av november) med å drikke julebrus. Spise pepperkaker osv. Men prøver så godt jeg kan med å vente med mine favoritt julefilmer før 1 desember. Selv om jeg har en liten følelse av at jeg kommer til å sette på en julefilm i kveld🙈

neste uke kommer også julelysene på terrassen opp som pleier å henge ute frem til februar, fordi det er så koselig med ekstra lys når det er mørkt ute.

*Julepyntingen starter 1 desember. Altså, jeg har så utrolig mye fin julepynt å gleder meg sånn til å ta det frem hver jul. Så mitt falske juletre og pynt kommer alltid frem 1 desember å fyker ut 13 dag jul da jeg vil ha det fremme så lenge jeg kan da disse tingene kun kommer frem en gang i året.

*I år er jeg så heldig å skal på jule shopping i krakow. Aldri vært der i juletiden så gleder meg veldig da det er så utrolig fint der. Det skal også være marked å jeg håper å kunne lage dette til tradisjon hvert år i lag med min mor.

*Grøt har jeg allerede spist flere ganger nå i høst, men forbinner dette veldig med jul. Ribbe/steik venter jeg med å spise frem til vi nærmer oss julaften.

*Vi pleier alltid i familien å ha pakkeleken noen dager før julaften med familie og god mat. Dette er en tradisjon vi har hatt i noen år nå som jeg bare elsker.

*Har jeg energi til det så lager jeg noen sorter kaker i løpet av desember. Men etter jeg fikk påvist cøliaki for noen år tilbake så synes jeg det er mer avansert med baking. Men lager ofte kransekake stenger.

*Hvert år til i år har jeg hatt julekalender. Planen var å ha dette i år også. Hadde planlagt å ha rituals sin kalender men blir ingenting av siden jeg skal til Polen å må spare penger til det.

*i år blir nåkk di fleste gaver til venner og familie kjøpt i Polen tror jeg. Jeg har jo som sagt ikke den beste økenomien å ting har ikke gått etter planen så jeg må nåkk prøve å finne noen gode løsninger som ikke er kjempe dyre. Heldigvis handler ikke jula bare om gaver å di dyreste gavene trenger ikke nødvendigvis bety mest.

*Gløgg,kakao og juledrikker. Jeg elsker julebrus og kakao, men er ikke den største gløgg drikkeren. Har liksom aldri vært så glad i gløgg selv om det lukter å minner ekstremt om julen.

 

Her er noen av mine juletradisjoner og ting jeg gjør i desember. Mer juleambefalinger og gavetips kommer litt nærmere i desember.

Nå skal jeg bare ta det rolig resten av kvelden siden dagen i dag ikke er den beste. Men tenkte å kansje prøve å lage litt vafler med mitt nye nedstøvet vaffeljern 🙈 håper dere alle får en fin kveld!

Stor klem

Dette gjør meg skikkelig forbanna!

Hei alle i sammen! I dag har ikke dagen vært så bra. Natten har vært lang å smertefull med lite søvn og mye angst. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en god natt. Når jeg sto opp i dag var jeg et vrak. Jeg var så vond over alt på kroppen og trodde hode skulle sprenge på et punkt. Eg visste jo at eg hadde ekstremt mye å gjøre så her kunne eg ikke ligge for lenge å hente meg inn. Prøve med smertestillende å en time på sofaen før jeg måtte sette i gang. For i dag skulle det komme ei dame å se på klær jeg skal selge fordi di ikke passer meg å at klæra er så fine å nye at jeg vil selge dem. Senere på ettermiddagen skulle det komme ei å kjøpe interiør av meg, så jeg var nødt til å finne frem alt jeg vil bli kvitt.

Men for at leiligheten ikke skal se ut som en svine sti så pleier jeg å ta helgevasken på fredagen, men i går så hadde jeg det for travelt til at jeg fikk tid til det.

Så satt meg ned å fikk på «ansiktet» med litt sminke å satt faktisk på julemusikk! Jeg klarer ikke å vente lenger 🙈jeg gleder meg så til desember, krakow på juleshopping ++ er det andre som har begynt med juletradisjoner allerede nå? Første desember er juletreet oppe, det er sikkert. Men tilbake til saken. Jeg vasket gulv, tørket støv, brukte sikkert 2 timer på å bære å finne frem alt jeg skal selge. Jeg venter i spenning om di kommer. Plutselig hører jeg ingenting i fra noen av dem.. så her sitter jeg nå.. vond i hele kroppen etter å ha jobbet på for å være klar, men ingen dukker opp å jeg har rot i hele leiligheten etter å ha satt frem alt..

jeg blir så forbanna å skuffet. Folk må jo forstå at en forventer du kommer når du sier at du skal komme. Jeg setter av tid til at di skal få komme når di vil. Det er bare så sinsykt dårlig gjort å være så useriøs å ikke gi beskjed engang om at du ikke vil ha tingene eller at det ikke passer alikevell i dag. Da hadde jeg sluppet å stresse meg i hel for å være klar når di skulle komme. Viss vi vender på det så tror jeg ikke di hadde satt pris på det di heller når en setter av tid å ingen dukker opp å ikke for en melding engang..

føler liksom hele dagen er bortkastet å jeg har trosset smertene for å bli dårlig i kveld av all jobbing bare for di skulle komme. Jeg tåler jo ikke så mye pga smertene.

Så jeg orker ikke engang å ta det vekk i dag engang. Det får stå til i morgen så tar jeg nye salgsbilder å legger det ut på nytt, men vær du sikker på at jeg skal skrive KUN SERIØSE HENVENDELSER! Det er værtfall sikkert.

Nå sitter jeg med Casper i fanget med levende lys rundt meg å ser litt på YouTube frem til finalen i skal vi danse starter:)

Hvem heier du på? Å hvem tror du vinner?

Jeg heier på sterke jørgine å er rimelig sikker på at hun stikker av med seieren i kveld 🙏

Jeg håper dere for en fin lørdagskveld uansett hvile sprell dere skal ut på 😃

Stor klem!

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Hjelp jeg har allergi!

God kveld alle i sammen 🙂

Dagen i dag har vært slakk. Lite energi fordi søvnen er på bånn. Så jeg ser bare frem til å legge meg i kveld, bortsett fra at etter en time eller to så våkner jeg av nokk et mareritt å en lang natt. Jeg skal få ringt legen i morgen å prøve å få gjort noe med medisinene slik at jeg forhåpentligvis  sover bedre. Er rart det der at man ikke til slutt bare konker ut å bare sovner etter så lang tid med så lite søvn. En kan jo bli psykotisk med så lite søvn å det vil jeg unngå!

Jeg var hos legen her på tirsdag. Sliter med utslett på tomlene, rundt øyrene og sår og skorper i hodebunnen. Det er så fortvilende å jeg som ikke klarer å la være å plukke gjør det ikke bedre. Jeg trodde det kanskje kunne være utslett av noe, men har ikke funnet ut hva som gjør det verre eller bedre. Neida det jeg fikk som svar fra legen var at dette er allergi. Så nå går jeg på allergi tabletter og har tatt masse blodprøver for å finne ut av hvilke allergi jeg har. Det kan jo ikke være hundene, for di er jo allergi vennlige. Men av og til får jeg «kløa» som jeg kaller det. Da klør jeg akutt på hele kroppen å får helt panikk. Men da hjelper faktisk allergi tablettene veldig bra. Jeg er ekstremt renslig av meg, kanskje litt for mye av det gode. Det kan jo også gi utslag på kroppen men jeg vet ikke. Så venter i spenning på hva jeg reagerer på. Vi har jo allergi i familien så det skal ikke forundre meg om det er noe av det samme.

Føler liksom kroppen bare svikter meg. Får jo nye diagnoser å ting med kroppen hele tiden. Er ikke så lenge siden jeg fikk påvist astma. Det var helt forferdelig frem til jeg fikk inhalator! Fikk skikkelig problemer med å puste plutselig å fikk gjentatte bronkitter som liksom aldri ville forsvinne helt. Men etter jeg fikk medisiner for dette så er det blitt et helt nytt liv 🙂

Jeg håper dere alle har en fin torsdagskveld der ute 🙂 nå skal jeg ut en tur med hundene før jeg skal sette på en film og noe før jeg skal legge meg 🙂

Stor klem

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Ulemper med kroniske smerter!

Hei alle i sammen!

Som dere vet så sliter jeg med nerveskader flere plasser i rygg og nakke regionen å tenkte å skrive litt om problemer eller ulempe som medfølger dette. Det finnes selvfølgelig absolutt ingenting positivt med å slite med sånne smerter. Men at huden blir så sensitiv hadde jeg aldri sett for meg da det bare blir verre og verre.

 • at man ikke greier å gå med normal bh! Jeg har gått i innkjøp til så mage forskjellige type BH-er men alt bare strammer og gjør vondt. Jeg har funnet noen blonde lignende topp som kan gå som en myk bh som heldigvis ikke strammer
 • At jeg ikke kan gå med di hårfrisyrene jeg vil. Om jeg setter opp håret så får jeg vondt i hode etter 10 min. Kan ikke på di værste dager ha i ei klemme engang. Å det er problematisk når det er varmt da jeg har langt opp. Å får ofte komplemang om jeg setter opp håret, men når hodepine melder sin ankomst bare etter 10 min så pleier jeg kun å sette det opp når jeg skal ta bilder, for at ikke alle bildene skal ha lik hårfrisyre så må jeg bare ta ned håret å ha det løst igjen etterpå.
 • Jeg er så sensetiv at viss håret ligger litt i en klump når jeg ligger i senga så kommer  hodepinen  med en gang. Håret må ikke ligge i klem og ikke ligge klumpete.
 • At puta må ligge perfekt. Jeg bruker mye tid på å få håret til å ligge riktig og at puta ligger akuratt sånn at det ikke presser noen plass i hode. Jeg må også bytte stilling hele tiden for jeg blir raskt vond av å ligge for lenge i samme stilling.
 • At jeg ikke kan ligge i armkroken til noen. Det gir meg smerter umiddelbart. Samme om jeg skal sove med noen. Jeg må ligge helt i fred både i sofa og i sengen.
 • At høyhalset klær kan gi et minimalt press på nakken som kan gi smerter, slik at jeg til slutt er nødt til å bytte klær
 • Viss jeg har en skinn jakke eller en jakke som kan presse en liten antydning på nakken kan jeg ikke gå med den.
 • At jeg ikke kan gå med topper med tynne stropper. Bruker jeg body må jeg passe på at den er så løs at den ikke strammer noen plass.
 • Ligge i litt feil vinkel i sofaen. Da kommer smertene snikende med en gang.
 • Kjøre langt i bil eller ta fly er min største mareritt. Det gir meg langvarig ubehag å kan ta flere dager før jeg klarer å fungere igjen.
 • Jeg kan IKKE masseres! Bare noen så vidt tar meg i nakken så får jeg noen heftige smerter og sink i nakken dagen etter. Kan kun pjuskes men ingen lett massasje engang!

Her er noen av sånne små ulemper en ikke kommer på i det daglige som vertfall jeg sliter veldig med til daglig. Det dukker opp nye ting hele tiden som gjør at jeg blir begrenset i hverdagen. Frem til nå vet ikke helsevesenet hvordan di kan hjelpe meg. Hadde en fantastisk kirurg som har flyttet tilbake til Miami som jeg har god kontakt med. Skal han kunne hjelpe meg må jeg dessverre til USA for å få hjelp. Å det koster store summer med penger å det er noe jeg selvfølgelig ikke har! Det er blitt et liv som har blitt veldig begrenset å dette er bare småting som kan trigge smerter til å bli verre.. det er en vanvittig smerte jeg lever med daglig.

Jeg håper dere alle har en fin onsdagskvelden !

stor klem ❤️

Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with f2 preset