Et trist og viktig tema og ta opp!

Et viktig tema!

REKLAME!

Hei alle sammen! Jeg håper dere alle har hatt en fin jul ❤️jeg feiret sammen med familien noe som var utrolig deilig. Stille og rolig. Vi hadde god middag og åpnet en del pakker å vi pleier også å spille et spørsmål spill som heter kahoot! Det kan jeg virkelig anbefale å spille med familie eller vennegjeng! Man kan også lage sine egne konkurranser.

Første juledag var jeg helt ødelagt jeg hadde så enorme smerter at jeg ikke greide å gjøre noe. Jeg tror det kommer av at kroppen endelig kan slappe av og at roen kan senke seg. Vi hadde jo familie middag i går (1 juledag) sammen med tante og onkel og søskenbarna mine og min familie. Det ennet opp med å reise hjem igjen etter middagen fordi smertene bare øket på.

Så kom den triste beskjeden om at Ari har tatt sitt eget liv.

Julen kan væte tung for mange å jeg anbefaler å skaffe hjelp om en sliter i disse tider. Det er alltid godt å ha noen å snakke med som kan skjønne og 1 telefon samtale kan få personen som ikke ønsker å leve til å «utsette» eller tenke anderledes på avgjørelsen personen ville ta. Jeg er så utrolig glad for det støtten  jeg har rundt meg, å jeg kan fårstå at det kan være skummelt å ringe etter hjelp. Første gang jeg ble innlagt så jeg får meg slik det er på amerikanske filmer og at det var strengt å at alle var gal. Slik er det ikke. Det er mange som kan sitte i samme situasjon som deg som rett og slett ikke har det godt. Å ser du for deg det jeg gjorde så er det absulutt ikke slik! Det er hyggelige folk du treffer❤️å er du redd for å prate i telefonen så kan du snakke med del via chat.

Jeg håper at ingen sitter å er redde for å ta kontakt med mental helse eller andre plasser du kan ringe, for det er ikke så skummelt som en kan se for seg inne i hode. Å det å få en samtale å lette på trykket kan være til så enormt god hjelp. Jeg har enormt effekt av det. Julen er en mørk tid der familien møtes. Men så er det mange som har mistet sine nærmeste og savnet kommer alltid ekstra på denne årstiden. Derfor er det viktig å være åpen å snakke om det å ha folk rundt seg en kan snakke med❤️

Jeg har selv mistet både mormor, morfar og farfar å julen har ikke vært det samme uten dem. Jeg kan også fortelle at jeg har flere år vært innlagt på denne tiden av året. Men i år så har jeg jobbet enormt godt for at julen skal bli en god tid der vi mimrer om di gode tingene og ikke at vi aldri ses igjen. Og den strategien har fungert så utrolig godt for meg. Noe som har gjort at jeg har klart meg fint hele julen. Men igjen, det er så viktig med åpenhet. Det å tørre å be om hjelp. Jeg brukte flere år på å våge å be om hjelp første gang å om du ikke klarer det selv kan familie eller venner hjelpe deg å gjøre det for deg slik at du slipper å ta den avgjørelsen selv. Det viktigste er at din helse blir ivaretatt og at du skal slippe å sitte med di vonde tankene og savnet aleine.

Jeg håper alle har det bra og det er lov å ta kontakt om en vil ha noen å snakke med. Meg finner du på :

Facebook: Nina Gauthun

Instagram : ninagauthun

Snap: ninagauthun

Tørr å be om hjelp ! Legger ved hjelpetelefon nummer en kan ringe om en trenger en samtale!

Stor juleklem fra meg.

Her er mine juletradisjoner !

hei alle sammen! Jeg har lovet dere et innlegg om litt av line juletradisjoner så her har dere noen punkter om hva jeg liker å gjøre for å få julestemning !

 1. Jeg pleier alltid å pynte 1 desember for å kunne få tidlig julestemning å for at pynten skal kunne stå litt lenger en om en pynter rett før julaften.
 2. Vi pleier alltid å ha pakkeleken noen dager før jul.
 3. Ser på masse julefilmer og hører masse julemusikk gjennom hele desember
 4. Baker av og til litt, men det å drikke varm kakao med krem er bare så godt og gir meg jule og vinterstemning.
 5. Handle julegaver. Jeg er fæl med å bli ferdig i siste liten å slik er det faktisk i år også.
 6. Se på tre nøtter til askepott og spise snop fra jule sokk  på julaften er bare en fantastisk start på julen.
 7. Ha masse venner og familie besøk i julen.
 8. Besøke folk du kanskje ikke har like mye kontakt med ellers i året.
 9. Glede dem rundt meg.
 10. Spise steik, medisterkaker og sosisspølser på julaften.
 11. Samle bare nærmeste familie på julaften. (Har gledet meg ekstra i år da det er første gang på flere år det kun er våres familie som samles på julaften)
 12. Ha besøk av familie og venner på første dag.
 13. Bruke god tid før en åpner pakker. Vi kan vente til kl 21 på kvelden å bare ta alt rolig fordi vi ikke har barn i familien.

Her er noen av mine juletradisjoner. Julen skal være en fin tid. Jeg har slitt veldig di siste årene rundt denne tiden, men i år håper jeg det skal bli litt bedre. Er mer forberedt på mine egne følelser som kan komme og savnet jeg kan kjenne på når en samler familien og noen mangler. Jeg er nokk ikke aleine om å kjenne på den følelsen. I år har jeg tatt di forhåndsregler jeg kan å prøver å tenke på gode minner i stede for å tenke på det jeg ikke har lenger. Vi må uansett gjøre det beste utav situasjonen å kose oss så godt vi kan alle i sammen. Har du noen spesielle juletradisjoner som gir deg ekstra stemning? I år tror jeg at jeg ble veldig reddet av å ta en tur til Polen å bare koble av alle tanker å la juletiden bare synke inn.

Jeg håper dere alle får en fin kveld! I dag skal jeg hjem til familien å vi skal spise god mat å ha pakke leken som vi alltid har noen dager før jul. I dag er det 4 søndag i advent å julen kom fort på i år!

Dere må kose dere masse nå den «bitte lille julaften» å ta vare på familie og venner ❤️

Ha en super kveld !

Stor klem fra meg❤️

 

Processed with VSCO with g3 preset

Håper jeg slipper å reise til legevakta!

Hei alle i sammen! Her går dagene i ett og jeg har hatt så lite tid til å kunne sette meg ned å jobbe å slappe av. Tror det er første året på så lenge jeg kan huske at jeg har hatt en såpass aktiv førjulstid. Så jeg håper så virkelig at alt er verdt det til slutt. Jeg hater bare å legge ting til sides som betyr så mye for meg som bloggen min. Men vi alle har bare 24 timer i døgnet og må også få noe søvn innimellom all tingene som skjer.

Jeg har sovet forferdelig dårlig i natt. Fordi jeg på et eller annet vis greide å få kelly (min hund) sine vær hår inn på det ene øyet i går når jeg skulle legge meg. Skulle bare gi henne en klem så kjentes det ut som jeg fikk nåler på øyet. Så jeg har slitt med store smerter å våknet med en grei hevelse rundt i dag som heldigvis har gått ned nå i ettermiddag. Men smertene er like intense så jeg må bare vente å gi det litt tid. Viss ikke må jeg reise til legevakta noe som ikke jeg egentlig har tid til.

Jeg er enda ikke ferdig med julegavene som jeg må fortsette å kjøpe på mandag. Jeg hadde også tenkt å bake litt før selve julen starter. Men jeg ser jo at tiden blir knapp. Det er viktig for meg å besøke mine nære å kjære som jeg ellers ikke ser i løpet av året utenom denne tiden. Jeg ser jo nå hvor stressende en førjulstid kan være å hadde ikke våget å tenke på om jeg skulle holdt i stand julen selv med mat å alt tilbehør. Tenk at tirsdag så er det selveste julaften. Jeg fårstår ikke hvor tiden blir av!

I år så blir vi bare familien min noe jeg ser så enormt frem til. Det er mange år siden det bare har vært meg, brødrene mine og foreldrene mine så jeg gleder meg i hel til å feire med familien ❤️

Hvem skal du feire med i år?

I morgen kommer det et innlegg om våres familie tradisjoner rundt jul. Hva er deres tradisjoner ?

Jeg legger ved noen bilder av en lilla jule/nyttårslook jeg har laget! Tenkte å også lage et eget innlegg til mine årets favoritt makeup produkter om det kan være av interesse. Jeg var nettopp i Polen å fikk kjøpt så utrolig mye ny fin makeup. Testet både dyre og billige produkter 🙂

Håper dere alle får en fin lørdag og koser dere masse !

Stor jule klem fra meg❤️

Jeg trengte en pause!

Jeg trengte en pause!

Hei alle sammen, kommer innom for å si at alt er bra med meg. Jeg har hatt en god ukes pause fordi jeg trengte å komme meg bort å kun fokusere på meg selv. Jeg tenker å fortelle mer om krakow turen i morgen men har hatt så vond samvittighet for å ikke laste opp den siste tiden. Nå starter også kurset jeg skal gå på å jeg ser utrolig frem til dette. Jeg gleder meg til å se hva dette kan utvikle seg til, å ikke minst ha noe å gjøre i hverdagen!

Jeg har ikke hatt det vondt eller tøft nå, jeg har bare hatt mye den siste tiden å trengte å hente meg inn å få litt ny påfyll av energi. Nå kjenner jeg at jeg er klar til å gi jernet å komme fullt i gang med mine prosjekter.

Dagen i dag har jeg vært totalt uten strøm fra klokken var 80:30-16:00. Helt grusomt å jeg gikk vell tom for strøm på tlf når klokken var 13. Jeg har aldri følt meg så hjelpesløs. Jeg visste ikke hva klokken var engang men fikk heldigvis gitt beskjed til mamma før jeg gikk tom at hun måtte komme opp kl 16 om hun ikke hørte fra meg. Strømmen skulle bare være borte til kl 15. Tok en iskald dusj for å ha noe å gjøre med fullt av stearinlys på bade for å se noe. Dette er 3 gang di tar strømmen i blokka å håper dette er siste gang. Er jo veldig greit for di som går på vanlig jobb. Mens jeg er hjemme hele dagen å får ikke gjort noe uten strøm. Jeg blir helt handlingsløs selv om det er nokk å finne på selv om strømmen er borte.

Nå skal jeg bare nyte resten av kvelden før jeg tar en tidlig kveld før jeg skal opp tidlig i morgen. Tenker å ta for meg litt om krakow turen i morgen så følg med 🙂 

Jeg håper dere alle får en fantastisk fin kveld og en god førjulstid!

Klem!❤️

Processed with VSCO with c1 preset

Attachment.png

Dette blir en lang dag!

Hei og god morgen alle i sammen!

I dag hadde jeg skikkelig flaks å våknet av meg selv 07:30 å sto derfor opp siden dagen er stappfull av ting jeg må gjøre før vi reiser i morgen tidlig. Jeg har ikke tid til å gjøre noe i morgen siden flyet går kl 10:00 så må vi være på flyplassen 2 timer før. Kjenner jeg meg rett så vekker foreldrene mine meg når di kommer for å hente meg siden jeg ikke hører vekkerklokka. Så derfor må klær å alt være pakket i kveld slik at jeg kan hoppe i klærne ta vann i ansiktet å pusse tenner å bare reise av gårde. I tillegg så må jeg jo også pakke til hundene å lage liste over viktige ting pappa må gjøre mens jeg er bortreist.

Men jeg skal fremdeles oppdatere dere i krakow å skal gjøre så mye kjekt å for ta så mye fine bilder! Jeg kan nesten ikke vente.

Jeg har den enorme listen over ting jeg må huske å gjøre i dag deriblant

Pakke til meg og dyra,dusje dyra,ut å handle mat jeg kan ha når jeg kommer hjem i tillegg til at jeg kjøpte meg en enormt god floyd bukse her for noen dager siden. Så jeg skal bort å se om di har en til på tilbud i en annen farge da det er den beste buksa jeg noen gang har hatt. Er så god strekk i dem å passformen er  bare så utrolig fin!

Jeg har lister på lister over ting jeg må huske å gjøre, huske å kjøpe før jeg reiser, hva jeg må pakke til meg og dyrene så det er ikke bare bare å holde tunga rett i munnen. Så ble utrolig overrasket når jeg våknet så tidlig at jeg får gjort så mye mer en om jeg ikke hadde våknet av meg selv før kl 11. Så nå skal jeg ta en kopp kakao det striblåser å regner i Sandnes før jeg skal stelle meg å begynne dagen. Jeg har enorm med klær også jeg må sortere etter pris for det er ei jente som skal komme å se på masse nye klær å noe brukt jeg selger fordi jeg har gått så mye opp i vekt pga stoffskifte. Så da bruker jeg heller pengene jeg tjener på å selge mine klær som ikke passer til å få meg nye klær som passer. Jeg har jo hatt så enormt mye klær å min dobbelseng er stappfull av

Klær jeg ikke passer så nå ser hele skapet mitt helt stusselig ut etter å ha renset ut alt som er for lite. Resten jeg ikke kommer til å få solgt i dag legger jeg ut på nett å tar bare bilder av hauene med klær for det er alt for mye å ta bilde av et og et klesplagg. Da er det bedre at di som er intressert kommer å prøver å ser selv.

Jeg håper at du får en fin dag hvor du befinner deg! Vi er en dag nærmere jul å tiden flyr så hold fast på tiden å ta vare på di små gledene i livet ❤️

Så nå må jeg bare sette i gang med alt for å nå alt jeg skal gjøre i dag! Jo mer jeg får gjort nå jo mer fri for jeg i kveld til å kunne slappe av før jeg legger meg tidlig!

Stooor klem ❤️

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

En hektisk 2 søndag i advent!

Hei alle i sammen !

Nå nærmer krakow turen til meg og mamma seg med stormskritt! Siden jeg har en del ting å gjøre i morgen før avreise så må mye gjøres i kveld. Ja, jeg vet at jeg har snakket mye om denne turen! Men dere vet virkelig ikke hvor mye jeg har sett frem til dette🙌det er ikke ofte jeg får reiset bort å er den personen som ofte må være hjemme mens andre reiser så dette er noe jeg gleder meg veldig til!

Jeg har tenkt etterhvert å vise dere målene mine for neste år å hva jeg vil oppnå! Jeg har en følelse av at viss jeg setter meg ekstremt høye mål som egentlig er litt urealistiske så vil kroppen min jobbe enda hardere for å gjøre et forsøk på å nå det målet! Men jeg vet ikke, det er kanskje bare jeg som føler at det kan være slik men jeg skal gjøre mitt beste. Blir målet for høyt så fortsetter jeg videre på målet til jeg har fått det til. Det handler bare om å ikke gi opp, å stå på selv i harde motbakker å gi deg selv en klapp på skulderen hver gang det går fremover. Men jeg setter meg selv også del mål for at jeg skal kunne få kjenne på fremgangen. Jeg tror som sagt at neste år kan bli et bra år!

Mek tilbake til di tingene jeg må få gjort i dag.

Jeg har enda ikke funnet ut hvilke ting som skal bli med og jeg må lage en kjøpe liste på ting jeg må huske å kjøpe i krakow. Jeg skal også en tur hjem til mamma og pappa i ettermiddag å spise middag der å legge en plan på hundene når jeg er borte. Siden den ene hunden min er nyresyk så må han ha spesial mat og medisiner på faste tider. Jeg har tatt det litt rolig nå i formiddag fordi jeg kjenner at kroppen ikke er helt samarbeidsvillig i dag, men jeg må allikevel få gjort di tingene som er på planen for å komme i mål.

Jeg gleder meg så utrolig mye til å komme meg litt bort og bare få ta livet med ro å stoppe den ellers travle førjulstiden som går så utrolig fort! Jeg har vertfall fått begynt med presangene å har fått meg en plan på hva jeg skal kjøpe. Så jeg føler at jeg er godt i gang.

Jeg liker bare ikke å reise bort i fra hundene mine da di ikke er vandt til å være lenge aleine om gangen og pappa må jo på jobb, men heldigvis er di 4 stykker å har god selskap. Det er vell bare den typiske mamma tenkingen som dukker opp.

Jeg håper dere alle får en fin 2 søndag i advent og koser dere masse!

Stor klem !

Jeg har dysleksi, det betyr ikke at jeg er dum i hode!

Hei alle i sammen! I dag vil jeg snakke litt om en svakhet eller en vanskelighet jeg sliter med. Som dere kanskje kan se på innleggene mine så skriver jeg nokk ofte mye feil. Dette skyldes at jeg har dysleksi.  Dysleksi vil si at en har fonologisk svikt.

Fonologi betyr hvordan lydene fungerer i språk.

Dysleksi er en arvelig lese og skrive vanske som du må leve med resten av livet. Det betyr ikke at jeg ikke har fått god nokk opplæring på skolen, men rett og slett at jeg tar ting treigere en andre og sliter mye med konsentrasjon og skriving. Jeg er en person som elsker å skrive men hater å lese. For når jeg setter meg ned med en bok som kan være veldig interessant så får jeg alikevel ikke med meg hva jeg leser om. Jeg kan lese både en og to sider så detter jeg helt utav handlingen. Så jeg har ikke vært en elev med topp karakterer og måtte gå i egen klassetimer til og med på videregående.

For meg har ting vært ekstremt frustrerende å jeg har øvd å øvd til prøver men alikevel havner jeg med lave karakterer. Vi har dysleksi i familien og det er nokk en stor grunn til at jeg har måtte gå igjennom det samme.

Det er jo selvfølgelig forskjellige grader på dysleksi. Jeg lå i grenseland og måtte igjennom masse tester igjennom PPT når jeg gikk på barneskolen. Så det er så utrolig viktig å fange opp slike ting i tidlig alder for at du skal få den hjelpen du eller barnet ditt trenger.

Mistenker du at du selv eller ditt barn kan ha disse lese og skrive vanskene så har skoler pliktet til å få tatt en omfattende test for å passe på at barne ditt for tilrettelagt skolegangen. På meg oppdaget di det litt seint. Jeg gikk vel i 5-6 klasse før di så at jeg virkelig slet. Først trodde jeg det var får jeg så dårlig å ikke fikk med meg det læreren skrev på tavla. Det har gjort at jeg har mage hull i flere fag som voksen person. Spesielt i engelsk,matte og norsk som er hovedfag.

Å det er så viktig å også vite at det ikke er flaut om du sliter med dette selv. Du er unik på din egen måte og alt blir bedre når ting er tilrettelagt. Ikke vær flau eller skam deg fordi at du må ut i timen å ha ekstra lærer, ta nytte av dette å heller tenk at du får en bedre opplæring en di andre fordi du er ute i en gruppe på få personer. Du lærer kanskje ting litt seinere en di andre, eller kanskje aldri lærer rettskriving skikkelig men det betyr ikke at du ikke er god på andre måter. Som muntlig feks. Selv om en har en diagnose så skal ikke dette stemple deg for den du er. ❤️jeg slet veldig feks med å gjenfortelle tekster som hadde blitt lest opp da hode mitt bare ville tenke på alt annet å uansett hvor fokusert en prøver å være så ble jeg bare mer ufokusert.

Om du er ung eller voksen med barn som leser dette innlegget å mistenker at ditt barn sliter med lese og skrive vansker, ta tak i det med en gang! Jo lenger du venter jo mer hull i fagene kan en få. Da ville jeg tatt kontakt med foreldrene dine eller skolen og forklart problemet. Det er mye tester en skal igjennom for å finne utav om en har det, men det er så utrolig mye lettere å motiverende å gå på skole når en forstår det som blir fortalt av lærer!

Noen av kjennetegnene til dysleksi er

 • Vanskelig med å skille mellom bokstaver
 • Vansker med å rime
 • Store problemer med lesing/konsentrasjon
 • Vansker med leseflyt
 • Leser sakte, noe som påvirker forståelsen
 • Fortsetter å ha vansker med skriving og skrivefeil
 • Enkelt å lite  varierende språk når en skriver.

Dette er bare noen eksempler en må være obs på 🙂

Jeg håper dere alle får en fin dag 🙂 kjenner det var litt godt å få skrevet om et problemet slik at folk kan fårstå at jeg har flere skrivefeil i bloggen selv om jeg prøver å gjøre mitt beste ❤️heldigvis så elsker jeg å skrive å få tankene ut på en måte ❤️jeg håper at foreldre kan følge godt med på barnas utvikling igjennom skolen slik at det blir plukket opp tidlig om ditt barn sliter! 🙏

Klem!

Travel førjulstid og gratis sydentur!

REKLAME.

Hei alle i sammen! Nå er det ikke lenge til jeg skal ha en etterlengtet ferie til krakow! På tirsdag kl 10 går flyet å jeg kan nesten ikke vente med å reise. Jeg har jo reist lite di siste årene å har nå bestemt meg for å prøve å spare penger slik at jeg kan reise mer i 2020. Vi har jo leilighet i Spania noe jeg setter uendelig pris på å som jeg har sagt tidligere er varmen helt fantastisk mot mine smerter. Jeg fikk et utrolig hyggelig brev i posten her om dagen der en stiftelse som har samlet inn penger til folk som sliter med psykisk og fysiske plager som vil gi meg 8000kr til å reise på ferie med! Disse pengene skal være for meg og en person til. Så jeg har bestemt meg for å ta med meg mamma til gran Canaria i februar på en pakkereise! Å jeg er så lykkelig av å få vite at jeg skal ned i varmen en uke mens det er vinter i Norge! For det er ikke å legge under en stol på at vinteren gjør smertene mine ekstra ille, å det er vanskelig å holde motivasjonen oppe og jeg kan våkne med di grusomste smertene om morgenen som kan ødelegge hele dagen for meg. Jeg kan rett og slett ikke planlegge noe før jeg har sett hvordan min dagsform er. Så å få denne muligheten er jeg så ubeskrivelig glad for! Å jeg kjenner på hele kroppen at det skal bli godt å få reise bort både i neste uke å i februar. For jeg sitter mye aleine hjemme å da kan di mørkeste tankene komme uansett hvor mye du prøver å skyve dem bort. Så satser jeg på at det blir noen turer til Alicante der vi har leilighet eller rettere sagt Guardamar! Utrolig kjekk plass!

Så neste år består mye av å kunne få føle på en frihet til å kunne gjøre det jeg vil! Jeg skal på kurs og forhåpentligvis noen ferie turer som jeg har lengtet etter i lang tid nå. Å det å føle at en har noe å fylle dagene med å kanskje gjøre en forskjell for andre. Det er ikke slik at jeg ikke har vært noen plasser på flere år, men jeg har dratt veldig lite bort på ting å jeg kjenner jeg trenger forandringer om jeg skal klare å leve slik ting er nå. Men det er første gang på så lenge jeg kan huske at livet smiler litt til meg å jeg vil bare ikke gi slipp på den følelsen så lenge jeg har den❤️Det er ingenting annet jeg ønsker en å få en fremtid å bare det at jeg legger planer er stort i seg selv ❤️Nå er vi snart mot slutten av året og skal inn i et nytt år med blanke ark og målene våres klare!

Hva er ditt mål for neste år?

Jeg unner alle den følelsen av at ting begynner å skje i livet mot det positive etter så mange år med kamp om å bli forstått å rett og slett kjempa om livet bokstavlig talt! Det har vært en utrolig tøff tid i det siste som har gjort at jeg har vært nødt til å sette helsa fremføre bloggen men prøver å legge en plan på hvordan jeg kan gjøre det slik at dere ikke vil merke noe til det å at det vil komme minimum et innlegg til dagen ❤️

Det hadde vært utrolig kjekt om du ønsker å følge meg også på mine andre sosiale medier som jeg oppdaterer jevnlig. Både snap,insta og Facebook! Jeg håper etterhvert å få en egen Facebook side til bloggen min slik at dem som ønsker kan følge med på live mitt der. Nå er jeg veldig i oppstartsfasen å prøver å finne ut av hvordan ting fungerer. Jeg er så lite teknisk av meg at det er flaut! Men jeg prøver mitt beste ❤️i morgen vil det også bli tatt et årlig julebilde av meg å og alle hundene som jeg skal dele med dere! Så jeg håper på å klare å få fokuset til alle hundene på samme tid! Det er ikke alltid like enkelt når det er snakk om 4 hunder.

Så blir det nokk litt snakk om krakow fremover og masse fine bilder fra turen jeg skal på! Viss noen av dere selv har vært i krakow på denne tiden av året så setter jeg utrolig pris på tips til hva vi kan gjøre:) jeg skal også til frisøren mens jeg er der nede, noe jeg vil snakke litt mer om i eget innlegg for jeg trenger nemlig litt hjelp i fra dere 🙂

Håper dere får en fin torsdagskveld og vips er det 2 søndag i advent! Vi må holde fast på førjulstiden slik at det ikke er over på et blunk. Jeg skal ærlig innrømme at jeg nesten ikke har kjøpt en gave. Så er litt seint ute. Men har en gavelistene å en halvveis plan på hva jeg skal kjøpe! Så mye blir nokk kjøpt i krakow mens resten tar jeg når jeg kommer hjem ❤️

Ha en fin kveld, stor klem!❤️

Jeg «snylter» på nav!

Hei alle i sammen! Håper dere har en fin dag og koser dere allerede den 4 dagen inn i desember. I dag vil jeg ta opp et tema som gjør meg mektig iritert men føler alikevel det er noe jeg vil ta opp.

Flere har jo meninger om dette å få penger fra nav. Noen sier di «naver» for di ikke gidder å jobbe og at det er «gratis» penger. Det som iriterer meg er at en ofte blir satt i samme bås selv om man faktisk har en god grunn til å ikke jobbe. Jeg er ung ufør og har hatt hjelp fra nav siden jeg ble 18 år gammel. Dette handler IKKE om at jeg ikke gidder å jobbe, det handler om at jeg er for syk til å kunne være i jobb. Det er ingenting mer i verden jeg skulle ønske jeg kunne vært en person som sto opp kl 06:00 hver dag for å gjøre meg klar til jobb eller skole. Ha en arbeidsdag å komme hjem sliten, å ikke minst føle på den gode fredags følelsen  og den gode ferie følelsen.

Men det er faktisk slik at mange utnytter nav fordi di rett og slett ikke orker eller gidder å jobbe, disse folka finnes, men når man møter en person og den spør hva du jobber med å jeg svarer jeg er uføretrygdet så får jeg vondt i magen. Fordi det er så mange som setter deg i en bås som du ikke fortjener å være i. Selv om jeg er ufør så er det ingenting i verden jeg heller skulle ønske at jeg kunne fungere normalt. Men hvorfor skal det være sånn at en skal skamme seg for å fortelle dette fordi folk har fordommer for folk som bruker nav av en god grunn ?

Man ser det å hører det hele tiden at folk som går på nav gjør det fordi di ikke «gidder» å jobbe!! Men hva med dem som ikke har noe annet valg?!

Jeg blir så frustrert av å tenke på det. Folk må tenke seg litt om før di dømmer folk. Jeg er ikke den eneste som er ufør som ikke ønsker noe annet en å kunne fungere normalt!

Jeg skulle ønske at folk kunne hatt et litt mer åpent sinn å ikke dra alle under samme kam for det blir så utrolig feil!

Min situasjon nå som jeg har sagt tidligere er at jeg håper på å reise meg snart, sakte men sikkert. Nå skal jeg være med i et program som begynner nå og som varer et halvt år tror jeg! Der jeg skal lære meg mer om sosiale medier. Jeg som ikke klarer å ha tung fysisk arbeid pga smerter så klarer jeg fremdeles å jobbe med det psykiske! Jeg håper etterhvert selv om det er vanskelig å si det høyt er å kunne jobbe daglig med sosiale medier. Jeg har ikke verdens beste selvtillit men jeg har et godt pågangsmot å staheten er med meg! Jeg legger nye planer hver dag å hode jobber så å si hele veien med ider og hva jeg har lyst til å få utav dette! ❤️jeg er så taknemmlig for alt det fine dere skriver til meg å dette gir meg mer mot.

Jeg har snakket mindre om min fortid for tiden å sykehistorie del 2 skulle vært ute for lenge siden. Men jeg vil ikke at denne bloggen skal være negativ å ønsker derfor å ta det litt rolig. Jeg holder på med del 2 å den vil snart komme. Jeg har hatt en syyyk fortid å mye å dele med dere, men vil ta det litt etter litt slik at det ikke blir for mye! ❤️

Jeg håper dere alle får en fin kveld ❤️

Stor klem❤️

 

Sykdom får ikke ta live mitt!

Hei alle i sammen. Jeg har den siste tiden tenkt mye på fremtiden og tiden som har vært di siste årene. Fra jeg gikk på skole første halvdel av vgs2 frem til nå. Tiden har stått stille å sykdom har fått spist opp hele meg. Jeg har ikke hatt noe liv å har latt psyke og det fysiske ta over hele live mitt. Jeg har opplevd mye elendighet i helsevesenet å mistet både min største interesse som var hest og har mistet enormt med venner. Di siste 2 årene har jeg stort sett bare vært aleine. Jeg har heldigvis hatt stor trøst i hundene, men jeg tror jeg nå er klar til å ta fatt i ting. Jeg er redd, livredd fordi jeg vet ikke hvor min smertegrense går. Hvor mye jeg vil tåle men har lyst at 2020 skal bli mitt år!

Jeg har satt i gang målplan og satt av ting jeg skal gjøre i 2020. Å jeg vet at jeg er en ekstremt sta person som ikke gir meg før jeg får ting til. Nå starter kurset jeg skal begynne på å dette blir så utrolig spennende. Jeg håper at jeg både kan hjelpe å inspirere folk på veien til å finne håp i ting jeg skriver.

Det vil komme mange spennende ting i 2020 å jeg kan nesten ikke vente med å sette i gang, å jeg håper at du ønsker å være med på reisen igjennom min blogg. Det er som sagt planer om å starte opp med YouTube og di førstkommende månedene i 2020.

For aller første gang på veldig mange år så ser jeg frem til et nytt år, jeg har planer å jeg har mål jeg ønsker å oppnå. Det er en så fantastisk god følelse å sitte med. Det å være sjef i sitt eget liv er utrolig viktig å jeg har lært at det blir ikke bedre av seg selv. En må ta tak for at ting skal skje så må jeg bare lytte til kroppen underveis. Det er viktig med pågangsmot å aldri gi opp uansett hvor mørkt det ser ut.

Jeg håper at du får en fantastisk mandag, og en veldig fin uke.

Stor klem!

Processed with VSCO with f2 preset