Blir jeg tatt forgitt?

Hei alle i sammen og god kveld!
kvelden i dag har ikke vært så god å jeg tenkte mens jeg lå på sofaen at jeg ville ta en titt på mine gamle Facebook innlegg. Jeg trodde dette skulle bli både morsomt å litt flaut å se igjennom, men i stede satt jeg igjen med tidenes tristeste følelse. Det gikk opp for meg at jeg har hatt så mange fine mennesker rundt meg på en tid som var veldig vanskelig. Å jeg vet ikke hvilke feiltrinn jeg har tatt men ingen av disse hører jeg noe av i dag. Jeg leter etter feil ved meg selv fordi jeg føler at dette må være min skyld, men finner bare ikke utav hva jeg har gjort galt som gjør at jeg er så aleine å ensom i dag. Hvorfor kutta alle meg bare ut? Jeg har noen få venner som fremdeles har kontakt med meg, men disse har også en familie og det blir mindre tid til å treffes, men alikevel så er jeg så takknemlig for dem jeg har. Jeg tok kontakt med ei venninne i kveld som jeg har hatt det så fantastisk med. Vi bodde nesten sammen på et punkt å hjalp hverandre opp på dårlige dager. Denne tiden savner jeg så enormt mye.
har jeg tatt ting forgitt? Jeg sitter med tusen spørsmål i hode mens jeg gråter for å prøve å finne utav hvorfor alle bare trakk seg bort. Jeg er jo bedre i dag en det jeg var på den tiden?
jeg bare fårstår ikke. Det er også veldig vanskelig å kunne bygge en relasjon til noen når du ikke kan jobbe på en normal jobb. Nå kurser jeg jo meg å vil jobbe med sosiale medier, å det er jo ikke den letteste veien å bli kjent med folk. Men dette er en jobb jeg mestrer selv på dårlige dager å jeg har lenge nokk bokstavlig talt ikke hatt noe liv der jeg sto opp hver dag til ingenting. Det er så hjerteskjærende å tenke på alt det fine jeg har fått oppleve med ulike folk som jeg i dag ikke har kontakt med. Jeg spør meg selv hver eneste dag, hva har gått galt? Er det noe jeg må gjøre for å forandre meg som person for å bli akseptert? Det skal jo ikke være sånn, men en begynner jo å lure når 90% av vennegjengen jeg en gang hadde plutselig ble vekk.

jeg som tenkte at det hadde vært morsomt å bare se flere år tilbake i tid hva jeg har skrevet og hva andre har skrevet til meg. Så ender det heller opp i tårer.

jeg gjør jo mitt aller aller beste for å kunne være en positiv å kjekk jente og jeg vil bare si at jeg savner alle mine gammle venninner noe enormt! Å det er spesielt ei i dag som fikk en melding av meg som jeg har vært redd for å sende som jeg har savnet noe enormt ❤️ Jeg er så uendelig glad jeg tok sjangsen. Slik er det å være syk. Jeg vet jeg ikke er den eneste som har mistet sine nærmeste venninner pga sykdom og det er så utrolig trist at det skal være slik. Å det er så slitsomt å skal analysere seg selv hele veien for å finne ut hvor ting gikk galt, en å bare høre det fra personene som ikke vil ha kontakt eventuelt.
dere vet hvem det er å jeg vil bare takke for den fine reisen vi har hatt sammen, å at jeg savner dere alle så enormt. Jeg skulle aldri tro at jeg noen gang skulle få kjenne på ensomhet bare for noen år tilbake, den kjenner jeg veldig på nå ❤️

jeg håper dere alle får en fin kveld ❤️
stor klemz! ❤️

Helgens planer og gjøremål!

Hei alle i sammen!❤️

God ettermiddag!

Kjennes det godt å føle litt på helgen? Er nokk veldig mange som skal jobbe også men tenker på dere som har fri! Jeg har satt meg opp noen mål for helgen som jeg må få gjort før en ny uke kommer. Å den kommer raskt, tro meg! Får så vidt blunke før det er mandags morgen!

I helgen skal jeg få tatt meg noen gode turer med hundene. Bruke masse tid med dem da jeg har så dårlig samvittighet for at jeg jobber så mye. Jeg skal prøve å få unna litt jobb på kveldstid mens jeg ser mine ukentlige serier. Jeg skulle egentlig i går vaske kjøleskap og slik før jeg handlet inn ny mat, men med litt forandring i planene skal jeg få dette gjort i dag. Tenker å ta bilde når jeg er ferdig fordi jeg skal bruke di organiserings boksene jeg har kjøpt til kjøleskapet! Så nå skal det bli orden der også. Jeg skal også få vasket noen klær, tatt litt husvask og få slappet litt av mellom tingene jeg må gjøre, for det har det blitt lite av den siste uken. Å som jeg har sagt før så kan dette påvirke kroppen min veldig med smerte om jeg ikke tar hensyn. Ellers så skal jeg som jeg sa tidligere på besøk til to venninner i kveld, gleder meg masse til det:)

Hva skal dere i helga da? 🙂

God helg folkens!

Stor klemz!

 

Fredagens planer!

Hei alle i sammen!❤️

Endelig fredag! Tiden går så fort at en nesten ikke får tenkes seg om før en ny uke venter!

I dag får jeg besøk i fra kommunen før jeg skal ut å gå en lenger tur med hundene. Det går ikke å sette seg ned å jobbe før jeg har fått aktivisert såpass mye at di er trøtte. Så det er utrolig vanskelig å få jobbe på dagtid men i dag må jeg det. Jeg skal på besøk til to venninner i kveld å ser veldig frem til dette! Ingenting er kjekkere en litt venninne tid å er så glad at jeg har fått brukt mye tid med venner denne uka. I går fikk jeg handlet inn til helgen så blir det nokk en kyllingrett før jeg reiser. Jeg ble så utrolig glad i går når jeg skulle prøve ei av mine favoritt bukser som ikke har passet på lenge da den har vært for liten. Mens nå er den så slakk at jeg faktisk må ha belte på den! Så det med rett mat og bevegelse gir virkelig resultater å jeg har slitt med vekten lenge! Så er så glad for at jeg endelig klarer å gå litt ned i vekt, å det gir meg enda mer motivasjon til å fortsette. Jeg har jo slitt med å komme meg ned i vekt etter lang tid med lavt stoffskifte å dette gjør at en lett legger på seg. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg gikk opp 10 kg på 12 dager i sommer å det eneste jeg spiste i denne perioden var riskaker. Det er et tydelig regn på at noe er alvorlig galt å kroppen får ikke tid til å bearbeide vektoppgang på så kort tid. Men nå begynner det endelig å vise litt resultat !

Jeg håper dere alle får en fin dag og en fin helg!

Stor klemz!

Dilemma

Hei alle i sammen!❤️

God kveld i stua!

I kveld tenker jeg å ha et litt morsomt innlegg om hva jeg ville valgt i ulike settinger. Så jeg tenker bare starte med en gang. Hva ville du valgt av disse forskjellige dilemmaene ?

 1. Sjokolade eller chips? Svar: sjokolade
 2. Pepsi Max eller cola? Svar: Pepsi Max
 3. Hund eller katt? Svar : hund
 4. Bil eller hus? Svar: hus
 5. Leilighet eller hus? Stor leilighet
 6. Aldri få barn eller 8 barn ? Svar: aldri barn
 7. Flytte til Bergen eller Oslo? Svar : Oslo
 8. Små eller store pupper? Små pupper
 9. Uten mobil eller uten PC ? Uten PC
 10. Reise hele tiden eller aldri reise? Svar : reise hele tiden,
 11. Alltid si ja til alt  eller alltid si nei til alt? Svar: alltid si ja til alt
 12. Snus eller røyk: svar : snus
 13. Drikke alkohol hver helg eller aldri drikke alkohol ? Svar: aldri drikke alkohol
 14. Alltid sminke på eller aldri sminke? Aldri sminke
 15. Miste en arm eller en fot? Svar miste en arm
 16. Blind eller døv? Svar: Døv
 17. Kjøtt eller fisk ? Svar: kjøtt
 18. Ha tær som fingrer eller fingrer som tær? Svar: fingrer som tær
 19. Aldri kunne lukte noe eller aldri kunne smake noe? Svar aldri kunne lukte noe.
 20. Alltid hatt kroppshår eller aldri hatt kroppshår (uten om på hode) svar: aldri hatt kroppshår!

Så dette var noen av dilemmaene jeg tar for meg i dag. Bare send meg flere dilemma om dere ønsker jeg skal ha en runde til 🙂

Mine sosiale medier er :

Snap: ninagauthun

Facebook: psyktperfekt

Instagram : psykt_perfekt

Håper dere alle får en fin kveld videre og en god natt når den tid kommer!

Klemz!

Vinter depresjon!

Hei alle i sammen!

God ettermiddag! I dag tenker jeg å snakke litt om vinter depresjon da hele 5-10 % av befolkningen lider av dette på vinterstid. Noen mer en andre og dette kan føre til at du blir veldig deprimert fordi det er mangel på sollys på denne tiden av året. Mange kan slite med søvn og søvnmangel, mens noen rett og slett bare blir veldig nedstemt. Jeg har vært mye innlagt tidligere år på denne tiden. Depresjon hos meg frem trer mye på sommer og vinter. Jeg vet ikke hva som gjør at det er slik, men det er store kontraster mellom disse årstidene.

For noen funker lys terrapi. Jeg har ikke prøvd dette selv, men skal være verdt å prøve. Da har man en spesial lampe man sitter foran i en halvtime hver dag, hvert år for å kunne kjenne effekt. For dem dette virker for har visst veldig god effekt. Disse lampene får en kjøpt flere plasser å kan søkes opp på nett. Mens andre trenger både medisiner og muligens en innleggelse for å komme seg igjennom den tøffe vinteren. For meg når jeg er deprimert så føler jeg ofte at naturen blir grå å mister litt farge. Du tenker ofte på ting som gjør deg lei, kan snakke veldig stykt til deg selv og andre har vonde opplevelser som gjør at en kan kjenne på dette. Å det er viktig å ikke la det gå for langt før en søker om hjelp. Enten om man får time hos lege som henviser deg til psykolog eller om det er så akutt og ille at du reiser til legen/legevakt og får en innleggelse for en mer tettere oppfølging og intensiv behandling. Som oftest må det være veldig akutt og ille for å kunne legges inn, men mye kan gjøres poliklinisk. Det er også viktig å ha noen du stoler på som du kan snakke med når du har det vanskelig, for tro meg! Ingenting er verre en å sitte med alt inne for da vil det til slutt kunne bli veldig ille. Depresjon er ingenting man spøker med da dette er en lidelse mange har som virkelig går igjennom di tøffeste periodene i livet og depresjon kan fremtre flere ganger i livet. Så kjenner du ekstra på at dagene er tungere en vanlig, du sitter med mye frustrasjon og tristhet så er det bedre å ta det raskt en å vente til ting blir verre.

Husk at det alltid er lys i enden av tunellen å di aller fleste kommer seg igjennom di mest tøffe periodene i livet ❤️

Ta vare på hverandre!

Håper dere har en fin ettermiddag/ kveld videre!

Stor klemz!

Torsdagens planer!

Hei alle i sammen!❤️

Og god torsdag! Snart helg igjen allerede!

I går kveld kom endelig mamma og pappa hjem fra Spania å det skal bli utrolig godt å se dem igjen! Jeg skal også bruke dagen på å jobbe i dag. Få laget et par sminke looker å få tatt en del bilder. Nå har jeg hatt besøk to kvelder å jeg jobber best på kveldene av en eller annen grunn. Tror det kommer av at det er mindre forstyrrelser hundene er fornøyde å ligger å slapper av i stede for å mase om alt mulig på dagtid. Selv om jeg jobber om formiddagen også. Føler kanskje det er litt mer effektivt på kvelden. Jeg må også ut å handle mat for den kommende uken da kjøleskapet mitt begynner å bli veldig tomt. Å det jeg tenker å gjøre før jeg setter i gang å handle inn nytt er å vaske kjøleskapet å få inn di nye organiseringsboksene jeg skal ha i kjøleskapet for å ha ting mer organisert. Det blir både ryddigere og ryddigere i mitt hode 🙂

Ellers så håper jeg dere alle får en fin dag videre!

Stor klemz !

Positive ting fra uke som gikk!

Hei alle i sammen!

god kveld i stua! ❤️ Har dere det bra?
i kveld så tenker jeg å fortelle litt om di positive tingene som har vært den siste uken som jeg verdsetter veldig høyt! For når en har et liv som til tider kan være vanskelig å takle så er det så viktig å huske å ta vare på di positive tingene som har vært. Dette minner oss veldig på at det er viktig å verdisettet di små tingene i hverdagen som for noen kan virke helt fjernt, men kan også være med på å vise at alt ikke bare er negativt.
her er noen av mine punkter:

1. hunde treffet jeg var på på lørdag!
2. At jeg har klart å lage mange skikkelige middager fra bunn å ikke bare tatt det enkleste

3. At jeg har fått brukt tid med venner

4. At jeg har fått jobbet mye med bloggen

5. At jeg har fått lært mye nytt om hvordan sosiale medier virker

6. at jeg har hatt flere lange å gode turer med hundene uten at resten av dagen har vært påvirket av smerte.

7. At jeg har klart å nesten bare spise Sundt hele uka.
8. At jeg har fått klippet hundene

9. At jeg har fått gjort mye her hjemme

10. At jeg har fått sett på mange gode serier

11. at jeg har kommet meg opp tidlig (hørt vekkerklokka) hver dag denne uka.

dette er noen av di punktene jeg har satt veldig pris på den siste uken. Sett deg ned å tenk litt over det. Hva har du satt pris på den siste uken? Hva har gjort deg glad og hva har du fått gjort? Dette gjør at du for et litt annet perspektiv på ting og at du faktisk ser at det kan være mye positivt selv om livet kan være vanskelig å takle innimellom.

jeg håper du har en fin kveld og ei god natt ❤️
så prates vi mer i morgen!
stor klemz !

Mine angst mestrings strategier!

Mine angst strategier!

Hei alle i sammen!

God ettermiddag! I dag tenkte jeg å snakke litt om mine avlednings teknikker når angsten kommer krypende. Det er viktig å finne utav hva som kan hjelpe for deg når du kjenner at tankene kommer for at du skal slippe å utvikle et angst anfall. Å til dere som har hatt angst anfall vet hvor grusomt dette er. Å det er veldig lurt å lage en kriseplan i sammen med din behandler om hva du skal gjøre om ting skulle bli veldig vanskelig. Her har dere noen av mine strategier for å avlede angsten, dette fungerer på meg, å det er ikke sikkert at disse tingene funker for deg, så derfor er det veldig viktig at du finner ut hva som funker for deg. Jeg tar ting i tilfeldig rekkefølge.

 • se en serie som handler om positive ting.
 • Ser på sminke videoer på YouTube
 • Lakker negler
 • Ta en spa behandling
 • Sminke meg
 • Gå tur med hundene
 • Stelle hundene
 • Ta en dusj
 • Holde på med bloggen.
 • gå på shopping
 • snakke med noen på telefon

Om dette for all del ikke skulle hjelpe, så har jeg muligheten til å ringe til mine kontakt personer for en prat.

Er jeg drit dårlig så har jeg brukerstyrt seng på dps som jeg veldig sjeldent gjør da jeg er så sta å vil få ting til selv, men det er et alternativ jeg har om alt skulle bli gale.

For deg som sliter så er dette en stor del av behandlingen. Å har du ikke kriseplan, ta kontakt med psykologen eller behandler å si at dette må dere lage. Det er så viktig å vite hva en skal gjøre når en blir skikkelig dårlig. Som regel så hjelper det for meg å bare avlede. Snakke med ei venninne eller mamma. Finne på noe som får deg over på andre tanker!

You can do it! Det er jeg helt sikker på! ❤️

Lurer du på noe så bare ta kontakt!

Mine sosiale medier er:

Instagram: psykt_perfekt

Facebook side: psyktperfekt

Snap: Nina Gauthun

Håper dere alle har en fin ettermiddag!

Stor klemz! ❤️

Onsdagens planer!

Hei alle i sammen!
god morgen! I dag kommer innlegget ut noen timer tidligere en vanlig da jeg har en avtale i det innlegget skal ut.
i dag så skal jeg bruke mye tid på jobben og kurset jeg holder på med. Jeg jobber mye, men jeg synes det er så utrolig kjekt å givende å dette er noe jeg virkelig har lyst til å få til ❤️ Jeg har begynner nå snart på et større prosjekt der det vil komme ut flere del innlegg om mitt liv. Jeg har vært veldig enkel når jeg har forklart ting. At jeg sliter med fysiske og psykiske utfordringer, men har ikke tatt dere med på den verste biten av livet å dette skal jeg begynne å jobbe med i dag slik at dere etterhvert skal få vite mer om hva som har skjedd.
Elles så skal jeg få besøk i fra kommunen å ta en prat med dem før jeg legger ut på min 3 langtur denne uka. Di 2 siste gangene jeg har vært på langtur har vi gått i mellom 2-3-1/2 time så det er utrolig godt! Uansett vær og vind så går vi ut da det blir mye sitting i denne jobben å da er det ekstra godt å kunne bevege seg!
hva skal du gjøre i dag?
håper du får en veldig fin dag❤️
stor klemz!❤️

Dette vil jeg gjøre denne uka!

Hei alle i sammen!
god kveld i stua.
hver uke så setter jeg meg mål over ting jeg har lyst til å få til uke for uke for å ha ting å se frem til. Og for å legge en plan på hva jeg skal gjøre å hvilke dag. Og jeg må lage det litt anderledes da det plutselig kommer en dag jeg er veldig dårlig og trenger hvile så må jeg ha en plan på hvordan jeg skal få gjort det jeg skal.
her er noen av tingene jeg vil og må gjøre i løpet av denne uka.
– skal gå minst 4 skikkelig lange turer med hundene i løpet av uka. ( di får selvfølgelig tur hver dag, men nå tenker jeg mye lengre turer som både er trening for meg og hundene)

– få organisert kjøle skap å all sminken jeg har. Gå igjennom ting som jeg ikke skal ha lenger av sminke produkter.
– spa dag

– jobbe skikkelig med bloggen og Instagram for å gjøre fremskritt i det jeg driver med.
– endelig se mamma og pappa igjen etter di har vært i Spania

– støvsuge og vaske gulv og bad

– være med ei venninne

– lage skikkelig middag hver dag, ikke bare sånne kjempe lette retter fordi jeg bor aleine

– lære mer om sminke via YouTube

– se en god film og di seriene jeg følger med på.

– få besøk av kommunen onsdag og fredag!

dette er noen av di tingene jeg skal gjøre denne uka. Jeg tenker jeg ikke trenger å skrive alt da det blir utrolig mye. Men dette er vertfall noen av di tingene som skal gjøres. Jeg må bare ikke få overtenning på dager som er bedre slik at jeg gjør for mye å blir verre av den grunn.
håper dere alle får en fin kveld❤️
lager dere planer over hvilke ting dere må få gjort i løpet av uka? Jeg har funnet ut at å ha plan på ting hjelper meg veldig til å holde fokus og gjør at ting blir veldig oversiktlig!
stor klemz! ❤️